Cel mai cald va fi vineri când maximele pot trece de 30 de grade. În ultimele zile ale săptămânii însă, surpriză, vremea se răcește din nou. Aerul rece se va instala între timp în Europa Centrală și va ajunge și la noi în țară. În același timp, fenomenele de instabilitatea atmosferică vor cuprinde toate regiunile.
Luni instabilitatea atmosferică se manifestă prin înnorări temporar accentuate și averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt, local în zonele montane şi submontane, în centru şi sud-vest şi izolat în restul țării. Pe spaţii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.
Temperatura aerului va fi în scădere mai ales în jumătatea vestică a ţării, astfel că maximele vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade.
BUCUREŞTI
În București cerul va fi noros şi sunt condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, iar la amiază termometrele vor indica în jur de 21 de grade.
MUNTE
La munte, pe parcursul zilei vremea va fi instabilă şi local vor cădea averse însoţite de tunete, fulgere și vânt. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile doar cu totul izolat. Maximele mai scad, astfel că la amiază vor fi 12 garde la Predeal, 9 la Sinaia și Stâna de Vale, 7 la Păltiniș, 6 la Semenic și 5 sus pe Ceahlău.
MARE
Și la mare vremea va fi uşor instabilă, însă regimul termic va fi in limte normale. Cerul va fi variabil, cu ceva nori ziua, când trecător vor fi averse slabe, iar vântul avea intensificări trecătoare. Maximele vor fi cuprinse între 19 şi 21 de grade, iar temperatura apei mării va avea între 12 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă.
REGIUNI
În regiunile intracarpatice instabilitatea atmosferică se menține accentuată, la munte și în Transilvania unde aversele mai pot lasă, pe spații restrânse peste 20 l/mp. În regiunile vestice fenomenele de instabilitate vor fi izolate. Temperatura este în scădere, maximele sunt cuprinse în general între 15 și 17 grade, mai ridicate în vest, 18 grade la Arad și 19 la Timișoara.
În sud aversele cu descarcări electrice, vânt și izolat grindină vor fi prezente local în Oltenia și vestul Munteniei și izolat în partea de est a Munteniei. Și aici maximele scad, trec puțin de 20 de grade doar în Bărăgan, în timp ce la Craiova, Târgu Jiu și Râm nicu Vâlcea vor fi doar 16 grade.
În Dobrogea cer temporar noros și izolat fenomene de instabilitate, cel mai probabil după-amiaza. La amiază vor fi 22 de grade la Tulcea și 20 la Constanța.
În Moldova cerul va fi variabil, dar sunt şi condiţii de averse şi descărcări electrice. Maximele vor fi cuprinse între 20 și 23 de garde, mai mici puțin în extremitatea nordică, Suceva 18 grade.
VREMEA PE 2 ZILE
Marţi vremea va fi în general frumoasă. Norii se înmulțesc după-amiază, când izolat, mai ales în est şi la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul avea uşoare intensificări doar în sud-estul ţării şi pe crestele montane. Maximele, mai ridicate decât astăzi, vor fi cuprinse între 18 grade la Suceava şi 25 de grade la Giurgiu.
În București avem parte de o zi frumoasă cu mult soare, vânt cel mult moderat și 23….24 de grade la amiază.
Miercuri vremea continuă să se încălzească, devenind mai caldă decât ar fi normal în cea mai mare parte a ţării. Înnorările vor fi temporare şi , după-amiaza şi seara, pe arii restrânse, în nord şi la munte, vor cădea ploi de scurtă durată posibil cu tunete și fulgere. Vântul va avea unele intensificări la munte. Maximele vor fi peste 20 de grade în toată țara, trec frecvent de 25 de grade la șes și ajung la 27 de grade la Bacău.
În București urmează o zi de miercuri cu mult soare și 25…26 de grade la amiază.
Cel mai cald va fi vineri când maximele pot trece de 30 de grade. În ultimele zile ale săptămânii însă, surpriză, vremea se răcește din nou. Aerul rece se va instala între timp în Europa Centrală și va ajunge și la noi în țară. În același timp, fenomenele de instabilitatea atmosferică vor cuprinde toate regiunile.