"Astăzi s-a petrecut un lucru uşor trist, după părerea mea. Entuziasmul nu a fost acolo şi, cel care a fost, a fost forţat, nişte discursuri insipide, fără vreo bază doctrinară. Intervenţia lui Vasile Blaga a exprimat opoziţia la Ponta. Discursurile au arătat puţinătatea de idei. Ar fi nevoie de o asmutare, dar ar fi nevoie ca această asmutare să se facă şi după criterii ideologice. Din nefericire, astăzi la mitingul ACL nu am văzut aşa ceva. Pe Iohannis trebuie să îl respectăm că şi-a asumat un demers curajos pentru o candidatură care este incertă. Noi avem un candidat care are o candidatură incertă. Pe mine mă mâhneşte lipsa de conţinut. În oglindă, în Poiana Braşov, s-a pus problema unor moşteniri securisto-comuniste pe care le perpetuează baronimea din vocea lui Băsescu şi cea a Elenei Udrea. S-a pus problema esenţei unui program de dreapta folosind simbolul PNŢCD. Chiar dacă ceea ce s-a întâmplat la Braşov nu poate să aibă magnitudinea organizării PDL plus PNL, a fost mult mai important decât ce s-a întâmplat astăzi în faţa guvernului. Am văzut foarte puţină consistenţă, foarte puţină inspiraţie, oameni care de-abia ştiu să scrie şi-au dorit să ţină discurs în faţa mulţimii. Adică o mare tristeţe", a spus Guşă.
Constulantul politic a făcut şi o comparaţie cu alianţa din 2004.
"Ceea ce s-a construit pe partea ACL nu e ceva care să semene cu ce s-a construit în 2004, Alianţa DA, ca şi contra-partidă al PSD-ul lui Adrian Năstase şi a baronilor săi. Avem o involuţie clară la nivelul acestei lupte", a spus Guşă.
"Klaus Iohannis are un limbaj destul de simplu. Spre deosebire de candidaţii tradiţionali ai dreptei, Iohannis are o problemă pentru că, deşi şi-a lansat o carte, nu dă senzaţia că ar fi citit prea multe în viaţa asta", a mai spus Guşă.