Mese aruncare, scaune căzute, sticle topite şi multe, foarte multe bunuri personale abandonate în încercarea disperată de evacuare a clubului. Toate apar în planşele fotografice realizate de anchetatori după tragedia din Colectiv.
Specialiştii au făcut mai multe măsurători pentru a afla ce distanţă a fost între stâlpul capitonat cu burete şi schela pe care erau montate artificiile. De asemenea, s-au fotografiat toate potenţialele surse de foc, dar şi de propagare a incendiului, pentru a verifica dacă stă în picioare ipoteza iniţială că totul ar fi pornit de la materialele pirotehnice neconforme.
Marţi, specialiştii INSEMEX Petroşani au finalizat expertiza materialelor folosite în clubul Colectiv. Au vrut să vadă cum se comportă în contact cu scânteile provenite de la artificii şi cât de repede se poate propaga incendiul într-o încăpere similară - cu aceeaşi temperatură şi aceeaşi ventilaţie. Raportul are 500 de pagini şi conţine mai multe filmări ale experimentelor judiciare făcute de INSEMEX.