Scandalul declanşat de către poliţistul braşovean Marian Godină capătă noi valenţe: Sindicatul Naţional a Agenţilor de Poliţie (SNAP) îi cere în mod public şefului IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, să îşi dea demisia. În acelaşi comunicat, ca argument pentru demisia chestorului Aron, poliţiştii sindicalişti au dezvăluit şi faptul că „în campusul universitar Braşov, şeful poliţiei Braşov «şi-a permis, împreună cu administratorul să monteze camere de supraveghere video şi micofoane, să urmarească studenţii fără drept şi chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor», scrie NewsBv.ro.
În urma acestei dezvăluiri, conducerea Universității Transilvania, a venit cu unele precizări. „Sistemul de supraveghere video existent în căminele studențești a fost montat în anul 2007, ca urmare a deciziei luate de conducerea universității împreună cu studenții cazați în cămine, exclusiv cu scopul supravegherii intrărilor, a holurilor comune (de intrare) și a unor zone adiacente, mai puțin circulate, din spatele unor cămine. Acest proiect tehnic, avizat și de Poliție, s-a considerat a fi benefic pentru siguranța studenților cazați în cămine. Toate aceste zone sunt semnalizate prin eticheta Zonă supravegheată video. În ultimii ani, la cererea unor administratori, au mai fost montate 4 camere în holuri care nu aveau supraveghere video. Înregistrările care au fost puse la dispoziția Poliției de campus s-au eliberat numai în urma unor cereri oficiale depuse la Direcția General Administrativă, pentru rezolvarea unor anchete în legătură cu infracțiuni semnalate de studenți. Menționăm faptul că prin funcționarea acestui sistem de supraveghere video nu a fost încălcat dreptul legal la intimitate și la viața privată al niciunui student”, au declarat reprezentanții universității.
În urma acestor dezvăluiri Asociația Studenților din Universitatea Transilvania (ASUT) a trimis publicității un comunicat de presă. Conducerea ASUT a ținut să precizeze că nu solicită demisia chestorului Aron, dar se bucură că este cunoscută situaţia şefului din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Braşov.
„De când a fost «uns» în funcţia de şef al Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Braşov, dl. Cojocaru Teodor a avut mai multe derapaje de la atribuțiile prevăzute de fișa postului. Aceste derapaje au fost sesizate în mai multe rânduri atât domniei sale, colegilor domniei sale, cât și șefului Poliției Municipiului Brașov, dl Popa Mircea”, precizează reprezentanții ASUT.