Scenele de groază şi mirosul insuportabil i-au scos din minţi pe localnici. "I-au lăsat până s-au împuţit. Sunt peste trei tone de oase. Este normal să lase un câine, care nici nu este mort bine, să sară în flăcări?", a spus un localnic.
Cei doi îngrijitori de la adăpostul improvizat nu au fost în stare să lămurească lucrurile. "Nu pot să vă explic de unde provin oasele. Nu ştiu nimic. Nu există nicio sursă de apă. Cărăm cu găleţile de la puţ", a spus unul dintre paznici.
Cea care a adus cânii pe Strada Magnoliei a susţinut că nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun. "Sunt animale care au fost într-o stare foarte gravă când le-am luat şi probabil că ar fi fost moarte toate. Erau schelete ambulante", a completat proprietara adăpostului.
În plus, nimeni de la Direcţia Sanitar-Veterinară Giurgiu nu a ştiut ce se întâmplă în Băneasa. "Administratorul acestui adăpost de câini nu a venit să ceară niciun fel de documentaţie pentru autorizare şi intrare în legalitate a acestui adăpost. Rămân stupefiat şi este groaznic ce se întâmplă", a precizat directorul coordonator adjunct al DSVSA Giurgiu, George Ciobanu.
Nici la Primărie nu se ştia nimic de adăpostul ilegal. Mai mult, se pare că terenul nu are proprietar. "N-a venit nimeni cu forme legale. Deci nu aparţine nimănui, după acte. Nimeni nu plăteşte impozit pe acel teren", a explicat un funcţionar de la primăria din comuna Băneasa.
La o simplă căutare pe internet, am aflat că Iulia Căpăţână, proprietara adăpostului, este vicepreşedinte organizatoric al Asociaţiei "Zdreanţă", care are ca obiect de activitate protecţia animalelor. Asociaţia a fost anul trecut în mijlocul unui scandal asemănător. Câinii dintr-un adăpost din Jilava erau lăsaţi să moară de foame, la fel ca şi cei din adăpostul din Băneasa.
Legea numărul 9/2008 pedepseşte cruzimea şi relele tratamente aplicate
animalelor cu amendă penală sau închisoare de la şase luni la trei ani.
Citeşte mai mult pe anchete.realitatea.net