ADMITERE LICEU 2016. La nivel naţional, sunt 917 elevi cu medii între 2,26 şi 8,78 care nu au fost repartizaţi la liceu în prima etapă a repartizării computerizate care s-a desfăşurat marţi. Dintre cei 917 elevi nerepartizaţi, 69 de elevi au media de admitere cuprinsă între 7,00 şi 8,78.
Peste 430 de elevi nerepartizaţi au media de admitere sub 5. La nivel naţional, au rămas neocupate 17.665 de locuri, dintre care 1.433 în Bucureşti.
Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 au fost afişate pe site-ul admitere.edu.ro. Din 21 până în 29 iulie vor putea fi depuse dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), marţi a avut loc repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu.
Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat este programată miercuri.
Tot miercuri, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate, iar între 21 şi 29 iulie este prevăzută depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.
Ministerul Educaţiei a publicat, pe 7 iulie, ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a, pe site-ul admitere.edu.ro, listele cu candidaţi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, fiind afişate şi la fiecare şcoală.
Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75 la sută şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu o pondere de 25 la sută.
Medii peste 5 la Evaluarea Naţională au obţinut 111.598 de absolvenţi ai claselor a VIII-a, respectiv 75,10 la sută dintre elevii care au susţinut examenele. Alţi 37.050 de elevi au medii sub 5 la Evaluarea Naţională.
A doua etapă a repartizării computerizate începe mâine, pe 20 iulie.
ADMITERE LICEU 2016 edu.ro: Dosarele la licee se depun pe 21 iulie.
20 iulie 2016 - Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti
Afişarea de către fiecare unitate din învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
21 iulie 2016 - Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi
- Rezultatele ar trebui să fie afișate pe EDU.ro în scurt timp, conform informațiilor primite de la Ministerul Educației. Emoțiile sunt mari și mulți elevi așteaptă acum să vadă dacă au ajuns la liceul dorit. Vacanța binemeritată îi așteaptă pe cei care reușesc să își atingă visul.
- Etapa a doua a repartizării începe încă de mâine, rezultatele urmând să fie publicate pe 28 iulie. A treia repartizare computerizată va avea loc pe 1 și 2 septembrie.
- Dacă site-ul EDU.ro nu răspunde, nu vă îngrijorați. Din cauza volumului mare de trafic, pagina Ministerului Educației poate să cadă, doar temporar. Reîncărcați pagina după câteva momente
- Elevii şi părinţii vor fi avertizaţi să completeze cu responsabilitate opţiunile şi numărul lor, să verifice corespondenţa codurilor înscrise în fişă cu opţiunile exprimate, având în vedere că o opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită.
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Alba
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Arges
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Arad
Rezultate repartizare liceu 2016 – Bucuresti
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Bacau
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Bihor
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Bistrita-Nasaud
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Braila
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Botosani
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Brasov
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Buzau
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Cluj
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Calarasi
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Caras-Severin
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Constanta
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Covasna
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Dambovita
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Dolj
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Gorj
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Galati
Rezultate repartizare liceu 2015 – judetul Giurgiu
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Hunedoara
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Harghita
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Ilfov
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Ialomita
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Iasi
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Mehedinti
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Maramures
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Mures
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Neamt
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Olt
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Prahova
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Sibiu
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Salaj
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Satu-Mare
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Suceava
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Tulcea
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Timis
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Teleorman
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Valcea
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Vrancea
Rezultate repartizare liceu 2016 – judetul Vaslui
ADMITERE LICEU 2016 edu.ro: Calendar a doua etapă a Admiterii computerizate la LICEU 2016
20 - 25 iulie 2016 - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii
25 iulie 2016 - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă
20 - 26 iulie 2016 - Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori
27 iulie 2016 - Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere
28 iulie 2016 - Repartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii
28 iulie 2016 - Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat
Afişarea de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă
28 -29 iulie 2016 - Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii din etapa a doua
29 iulie 2016 - Transmiterea de către unităţile de învăţământul liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape ale admiterii
Recomandările EDU.ro:
Sunteţi părintele unui copil care se pregăteşte să intre la liceu, sau un candidat emoţionat la statutul de licean? Doriţi din tot sufletul „să prindeţi” un loc la un liceu bun, dar instrucţiunile pentru completarea fişei de admitere vă dau dureri de cap?
Dacă îndepliniţi condiţiile de mai sus, citiţi rândurile de mai jos.
1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.
2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.
Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc !
Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite ! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.
3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.
4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi
admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.
Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă.
5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.
6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii - eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea
neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 !
Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişă martor” se transmite la şcoala de provenienţă. În cele câteva zile rămase între introducerea fişei în computer şi data limită, diriginţii sunt cei care convoacă la şcoală toţi elevii însoţiţi de părinţi, care verifică opţiune cu opţiune corespondenţa fişei de martor cu fişa originală, semnând pentru conformitate.
Rezultatele la Evaluarea Naţională pot fi consultate şi pe realitatea.net. După aflarea rezultatelor la examenul de Capacitate 2016, elevii şi părinţii vor avea la dispoziţie doar 4 ore pentru a depune contestaţiile (16.00 - 20.00). Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2016 se depun la secretariatul şcolii unde elevul a absolvit clasele V-VIII.