Conform rezultatelor publicate de către Alzheimer’s Association International Conference din Chicago, medicamentul ar putea fi primul de acest tip ce reuşeşte să atace schimbările de la nivelul creierului, cât şi simptome ale bolii Alzheimer. „Testele clinice arată apariţia schimbărilor la nivelul plăgii, cât şi la nivelul cogniţiei”, a declarat dr. Reisa Sperling, director la Center for Alzheimer Research and Treatment din Brigham, ce nu a fost implicată în studiu.
NY Times scrie că în afară de câteva medicamente ce încetinesc declinul memoriei timp de câteva luni, nu există un tratament eficient pentru Alzheimer, boală ce afectează 44 de milioane de persoane la nivel global. Se estimează că aceste numere se vor tripla până în 2050.
În cadrul testelor au participat 850 de pacienţi din SUA, Europa şi Japonia ce prezentau simptome timpurii ale declinului cognitiv. Aceştia au fost diagnosticaţi fie cu tulburări cognitive sau demenţă în stadiu incipient, având depuneri ale proteinei amiloid pe creier. Medicamentul denumit BAN 2401 a fost creat de către o companie japoneză împreună cu Biogen, o companie din Cambridge.
Sursa: descopera.ro