Andreea Bălan. De asemenea, există riscuri și pentru bebeluș. Nașterea prin cezariană înseamnă o incizie în peretele abdominal și cel al uterului. Foarte multe femei aleg să nască astfel, unele pentru că fug de dureri, altele pentru că au condiții medicale care nu le permit să aducă un copil pe lume pe cale naturală.
Care sunt riscurile unei operații de cezariană
Andreea Bălan. Deși riscurile operației de cezariană sunt mici și rare, fiind considerată o intervenție chirurgicală sigură, există și complicații. După operație, mama poate avea vărsături, cefalee sau infecții ale inciziei. Alte riscuri sunt: traume ale copilului în timpul nașterii, imaturitate pulmonară a bebelușului, iar în cazuri foarte rare, moarte maternă, potrivit csid.ro. Multe dintre complicații pot apărea din cauza anesteziei, susțin specialiștii.
Stopul cardio-respirator în cezariană este foarte rar
Andreea Bălan. Stopul cardio-respirator în timpul unei cezariene este extrem de rar. Medicii trebuie să acționeze rapid, altfel există riscul ca mama și copilul să moară pe masa de operație. Rata mortalității materne la cezariană este mai ridicată decât la nașterea normală vaginală. Imediat după resuscitarea cardiopulmonară, un diagnostic diferențial este esențial pentru un tratament adecvat. Biblioteca Națională Americană de Medicină, a Institutului Național american de Sănătate a explicat pașii într-un studiu de caz care a avut un final fericit.
Stopul cardio-respirator în timpul unei cezariene este extrem de rar. Acesta se întâmplă la 1 din 12.000 de femei.
Andreea Bălan. Cauzele sunt multiple: sângerări excesive, infecții ale sângelui și embolie cu lichid amoniatic, preeclampsie, insuficiență cardiacă. Rata de supraviețuire în urma unui stop cardiac maternal a crescut în ultimii ani.