Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 41 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.
Din orele amiezii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în zona de munte, în Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și izolat în Banat și în Crișana. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate, vor depăși 20...40 l/mp, vor fi vijelii și grindină.
În București, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 39 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
La munte, valorile termice vor fi în scădere. Din orele amiezii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate, vor depăși 20...40 l/mp, vor fi vijelii și grindină.
La mare, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 34...37 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura apei mării va avea valori de 26...29 de grade.