Potrivit meteorologilor, cel puțin până miercuri, temperaturile vor rămâne negative, iar apoi vremea se încălzește, dar nu vom scăpa de precipitații.
Dacă în București temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade. Poleiul a fost principalul pericol pentru șoferi.
Cod galben de fenomene periculoase: ceață densă și ghețuș - HARTA cu cele mai afectate zone. INFOTRAFIC, recomandări pentru șoferi
Vremea geroasă va continua și în zilele următoare, anunță meteorologii.
”Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, la un post TV.
Ninsori și ger de crapă pietrele, până la jumătatea lunii februarie. ANM anunță vreme extremă în România: temperaturi șoc, alternanțe periculoase
”Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a mai spus directorul ANM.