În zone întinse din Europa, au fost raportate temperaturi mai scăzute decât media pe termen lung, se arată în raportul Copernicus. Cu toate acestea, la nivel global, s-au înregistrat și medii mai ridicate.
"Am traversat o primăvară destul de rece. S-a vorbit de faptul că Europa a traversat o primăvară mai rece decât normal, în timp ce, în Rusia, a fost foarte cald. Toate aceste manifestări au efect asupra agriculturii pentru că, pe de o parte, o combinație de temperatură foarte ridicată și lipsa de precipitații peste vară duce la apariția secetei", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Florinela Georgescu, director executiv ANM.
Vremea ne-ar putea face surprize și la vară.
"În partea a doua a verii, sunt șanse să avem și valuri de cădură, pentru că atunci instabilitățile sunt mai puțin pronunțate, în august, de exemplu", a declarat Roxana Bojariu, expert climatolog.
În această primăvară, în România au existat depuneri masive de zăpadă. În Transfăgărășan, pe serpentinele de sub Bâlea Lac, omătul avea și 6 metri înălțime.