În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.
A doua avertizare intră în vigoare pe 26 august, ora 22.00 și este valabilă până marți, 27 august, ora 8.00 și vizează județele din vestul țării.
În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și descărcări electrice.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.
ANM a emis și o informare meteorologică de disconfort termic și instabilitate atmosferică. Aceasta intră în vigoare marți, 27 august și expiră joi, 29 august. Informarea vizează întreaga țară.
În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35...36 de grade.
Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului.