"Vremea va fi în general instabilă în toate aceste zile, instabilitatea se va manifesta pe arii mai extinse în zonele de munte şi local în celelalte regiuni. Asta înseamnă că vor fi intervale de timp în care se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice intensificări de scurtă durată ale vântului, iar local pot lua chiar aspect de vijelie şi condiţii de grindină. Temperaturile sunt destul de modeste. Vor urca spre 31-33 de grade în partea de sud a ţării, iar în nord şi centru vor fi cel mult 28 de grade", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade. În general, sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice.
"Pentru cei care aleg ca destinaţie turistică zona montană să se aştepte la intervale cu ploaie însoţite de descărcări electrice. La munte, dacă vorbim despre staţiunile din Valea Prahovei, ne aşteptăm la maxime între 19-21 de grade", informează reprezentantul ANM.
De asemenea, şi pe litoral sunt aşteptate ploi cu descărcări electrice şi intensificări de durată ale vântului.
"Pe litoral vor apărea ploi în orele după-amiezii, însă doar în anumite staţiuni. Ploile pot fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de durată ale vântului. (...) Temperaturile la amiază vor fi de 27-28 de grade, vineri şi sâmbătă, însă duminică vor fi cu 2-3 grade mai puţin. De altfel, probabilitatea apariţiei averselor este mai ridicată duminică. Apa mării va fi de 24-25 de grade", anunţă meteorologul.
Reprezentantul ANM informează că, în Capitală, vremea va fi instabilă şi sunt aşteptate temperaturi maxime până la 30 de grade Celsius.
Meteorologul mai precizează că vreme nu se încadrează "într-un normal climatologic" pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun episod de temperaturi caniculare şi nici nu sunt prevăzute, până la sfârşitul anului.