Yair Miron a afirmat că este specializat în chirurgia plastică, drept pentru care se ocupa de "tratamente cosmetice, de înfrumuseţare" şi că nu s-a implicat în procedura fertilizării "in vitro".
Miron a mai spus că firma Sabyc apare pe numele său, dar doar în acte, dată fiind dorinţa tatălui său, dar că niciodată nu s-a implicat în organizarea activităţii la clinică.
Avocatul lui Yair Miron spune că acesta îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi lăsat în libertate cu un anumit control judiciar, neexistând vreun impediment legal în acest sens.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 27 iulie, recursul împotriva arestării făcut de patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, şi de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relaţii cu clienţii.
Decizia instanţei, luată cu opinie majoritară, este definitivă.
Tribunalul Bucureşti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru Yair Miron, Cecilia Borzea şi Harry Mironescu, acuzaţi că ar fi "capii" reţelei de trafic internaţional de ovocite în care este implicată clinica Sabyc. Decizia a fost atacată cu recurs de către Harry Mironescu, Yair Miron şi Cecilia Borzea. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul, pe 27 iulie.