Kindle 2 este un program care poate citi cărţi, articole şi bloguri fără probleme. Oferit de Amazon, această opţiune experimentală pare să fie un succes. Totuşi, programul a stârnit nemulţumirea scriitorilor care fac bani atât din vânzarea de cărţi, cât şi de audio-book.
Cu un design mult mai atrăgătoe, Kindle 2 nu i-a adus de partea lui pe scriitori. Aceştia se plâng că ei vând drepturi audio şi acestea nu sunt date odată cu vânzarea unei cărţi normale.
Kindle 2 nu poate imita perfect vocea umană, în schimb ar putea ajunge să fie preferat de amatorii de cărţi pentru opţiunile pe care le oferă. În loc să ai un singur narator, poţi beneficia de o voce masculină şi de o voce feminină care să citească o carte. În plus, amatorii de cărţi pot beneficia de o varietate de voci, în funcţie de preferinţe.
Kindle se bazează pe tehnologia Nuance, care permite ca orice voce să fie creată sintetic. Programul înregistrează o mostră a vocii unei persoane, pe care o transform într-o "hartă" de inflexiuni folosită mai târziu pentru a recrea vocea. Pe viitor, o bunică ar putea să-i citească nepotului o poveste, chiar dacă nu este în cameră sau măcar în acelaşi oraş, cu ajutorul Kindle.Iar această posibilitate ar putea însemna sfârşitul fiecărui audio-book.
Totuşi, nu toţi se tem de tehnologia Kindle. James McCoy, un actor care a lucrat la multe audio-book-uri, declară că nu se teme de Kindle 2 şi de noile opţiuni: "O voce computerizată nu ştie să facă diferenţa între o propoziţie cu suspans şi o problemă de matematică, iar asta face ca audio-book-ul respectic să nu fie de calitate".