Reprezentând două viziuni economice opuse, de stânga şi de dreapta, Mircea Geoană şi Traian Băsescu au găsit puncte comune atunci când au fost rugaţi, la dezbaterea moderată de Robert Turcescu, să-şi prezinte priorităţile economice şi măsurile împotriva crizei.
\"Pilonul major al programului anticriză a fost legat de suficienţi bani la Fond astfel încât Banca Mondială să poată menţine cursul. Una dintre măsurile esenţiale luate a fost legată de neimpozitarea profitului reinvestit. După stabilizarea economică din 2010, în 2011 vom reduce cota unică de la 16 la 14. Efectul va fi că antreprenorii vor investi banii şi vor crea locuri de muncă noi\", a spus Băsescu.
\"Evident că trebuie să luăm banii de la FMI\", a completat Geoană, cu precizarea că \"programul anticriză ala actualului guvern este ineficient\", aducând ca argument principal numărul mare de firme intrate în insolvenţă.
Cei doi prezidenţiabili au mai fost de acord că, pe timp de criză, nu cresc taxele. Susţinut de sindicate, liderul PSD a promis grijă pentru locurile de muncă: \"Este o luptă energică pentru salvarea locurilor de muncă. Da, domnule Băsescu, aşa cum am acceptat compromisul, cât am fost la guvernare, să păstrăm cota unică, pentru că în perioada de criză nu cresc taxele. Prima noastră opţiune va fi să reducem taxele, contribuţiile de ajutor social. Va trebui să regândim modelul economic românesc. Industria nu este un morman de fiare vechi şi trebuie ajutată. Vom face un buget pe marile axe de dezvoltare ale României. Locuri de muncă. Locuri de muncă. Locuri de muncă\".
Geoană a reamintit moratoriul de 12 luni pentru IMM-uri, de legea responsabilităţii fiscale, Băsescu a plusat cu sprijin mai mare pentru agricultori şi fermieri şi finanţarea deficitului bugetar, astfel încât nsă s epoată plăti la timp salariile şi pensiile.