"Eu susţin PSD-işti. Eu îi ţin minte numai pe cei care până pe 1 decembrie 2008 au fost alături de PSD, că după aceea, fiind atât de mulţi, nu-i mai ţin minte pe toţi", a spus Ponta, sugerând că partidul a avut mulţi susţinători după ce a ajuns la putere.
Preşedintele PIN, Lavinia Şandru, a declarat miercuri că s-ar putea înscrie în PSD pentru a putea candida pe listele acestui partid la euroalegeri, dar sub condiţia ca, după intrarea în PE, să se poată întoarce în partidul pe care l-a fondat alături de Cozmin Guşă.
Vestea că Lavinia Şandru e pe punctul de a se înscrie în PSD l-a înfuriat pe liderul de onoare Ion Iliescu. "Sper să nu se pună problema ca partidul să aleagă între mine şi Lavinia Şandru", spune Ion Iliescu, lăsând să se înteleagă că ar putea să întoarcă spatele partidului pe care l-a format dacă preşedintele PIN va fi pusă pe lista PSD la euro-alegeri.
Liberalii şi social-democraţii şi-au definitivat, luni, lista pe care vor cere votul românilor pentru Parlamentul European.
Lista candidaţilor PSD va fi deschisă de fostul ministru de Externe, Adrian Severin, şi de Rovana Plumb, şefa organizaţiei de femei. Locurile imediat următoare vor fi ocupate, potrivit unor surse din partid, de eurodeputaţii Adriana Ţicău, apropiată a vicepremierului Dan Nica, Daciana Sârbu şi Ioan Mircea Paşcu.
Trezorierul partidului Aristide Roibu, care nu a mai prins un loc în Parlamentul Naţional, Victor Negrescu, preşedinte PES Activists, şi actualii europarlamentari Corina Creţu, Gabriela Creţu şi Victor Boştinaru vor fi şi ei plasaţi pe un loc eligibil.
Teoretic, şi reprezentantul PC Codruţ Şereş, anunţat în ultimul moment, duminică, ar trebui să fie plasat pe un loc eligibil, potrivit conservatorilor, pe locul cinci sau şase.
Şi CNSLR Frăţia ar urma să primească unul din primele zece locuri pe lista PSD. Marius Petcu, preşedintele Federaţiei, a precizat că reprezentantul sindicatelor a fost stabilit luni, în cadrul Consiliului Naţional.
Citeşte şi "PSD şi PNL şi-au finalizat, luni, lista pentru alegerile europarlamentare"