"Acţiunile ilegale nu sunt salutate de nimeni. Republica Moldova ar trebui să facă totul pentru a le opri”, a declarat Gigi Ţereteli într-un interviu acordat postului de radio Mir, comentând acţiunile opoziţiei de la Chişinău.
Însă oficialul a subliniat că, din punctul său de vedere, problema democraţiei în Republica Moldova este oportună. "Populaţia vrea mai multă democraţie şi are dreptul să hotărască în această problemă. Însă este mai bine să o facă folosind mijloace paşnice, nu prin cele pe care le-am urmărit la Chişinău", a subliniat el.
"Noi avem experienţa Georgiei, când aceeaşi problemă a fost soluţionată mult mai paşnic", a adăugat Ţereteli.
Unii analişti au comparat revoltele izbucnite la Chişinău cu revoluţia prooccidentală din 2003, din Georgia şi cu Revoluţia Portocalie din Ucraina.
În 23 noiembrie 2003, după trei săptămâni de manifestaţii împotriva rezultatului alegerilor legislative frauduloase, preşedintele Eduard Şevardnadze a fugit din clădirea Parlamentului. Un tânăr avocat în vârstă de 36 de ani, Mihail Saakaşvili, liderul opoziţiei reformatoare şi prooccidentală, a intrat în hemiciclu, cu un trandafir în mână, susţinut de zeci de mii de persoane. Mihail Saakaşvili a fost ales preşedinte în ianuarie 2004, cu 96,2% din voturi.
Până la 15.000 de persoane au manifestat în ultimele zile la Chişinău, împotriva victoriei comuniştilor în alegerile legislative de duminică. Marţi, tinerii manifestanţi au atacat clădirea Parlamentului, aruncând mobilă şi calculatoare pe ferestre. Ei au ocupat şi sediul Preşedinţiei, dar forţele de ordine au preluat controlul asupra clădirii în cursul nopţii de marţi spre miercuri.