Tribunalul Constanţa a decis ca Mureşan şi Hossu să restituie către SC Bank Leumi România SA (fostă SC Eurom Bank – fosta Dacia Felix) suma de 15.800.000 lei, 121.001.000 dolari şi 10.000.000 franci elveţien.
Sever Mureşan şi Mircea Horia Hossu au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material, uz de fals, folosirea creditului cu rea credinţă şi abuz în serviciu.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 1993-1995, Sever Mureşan, în calitate de preşedinte al mai multor societăţi comerciale cu sediul în România şi străinătate şi de membru în Consiliul de Administraţie al BDF, ar fi obţinut de la această bancă credite în valoare de peste 1.000 de miliarde de lei, cu scopul de a achiziţiona oţel-beton şi de a-l exporta către societatea Cadewel Investment Ltd. din Insulele Virgine.
Mureşan era administratorul firmei Cadewel Investment Ltd. Pentru "acoperirea rambursării" creditelor, Mureşan, în înţelegere cu Mircea Horia Hossu, ar fi întocmit şi folosit documente financiar-bancare false. În raportul Băncii Naţionale a României din aprilie 1996 se arată că grupul de firme SM Invest, condus de Mureşan, datorează BDF 800 de miliarde de lei. Un capitol separat al cercetărilor l-a constituit depozitul BDF la Fondo Sociale Di Cooperazione Europa (Milano-Italia).
La acest fond a fost depusă suma de 160 de milioane de dolari, bani transformaţi, la 5 iunie 1995, în obligaţiuni la purtător, aparţinând societăţii Party Pool SA. Conform anchetatorilor, această societate era administrată de Sever Mureşan,. În ianuarie 1997, Mureşan şi Hossu au fost arestaţi în acest dosar, dar după câteva luni, din cauza unor vicii de procedură, cei doi au fost puşi în libertate.
Procesul în care Sever Muresan şi Mircea Horia Hossu au fost acuzaţi de înşelăciune în dauna BDF a început la Judecătoria Cluj-Napoca şi a fost strămutat, în aprilie 1998, la Judecătoria Suceava, care a început judecarea în lipsa a lui Muresan, întrucât acesta era fugit din ţara. După aducerea în ţară a lui Muresan, s-a obţinut strămutarea dosarului la Constanţa. La instanţele constănţene, dosarul a trecut prin mai multe cicluri procesuale, în prezent, rejudecându-se la Tribunalul Constanţa.
Decizia anunţată de judecătorii Tribunalului Constanţa poate fi atacată cu recurs în 10 zile de la pronunţare.