Primele costuri avansate pentru acest proiect au fost de 13 milioane de euro, iar ulterior suma a fost recalculată la 11 milioane de euro.
La doi ani de la începerea lucrărilor, pasajul nu este finalizat. Ziarul Gândul propune o comparaţie între cum se mişcă lucrurile acum şi cum se întâmpla în trecut. De exemplu, în 1987, la numai 34 de zile de la începerea lucrărilor, pasajul Unirii a fost terminat şi inaugurat. Cotidianul Gândul scrie că în urmă cu 22 de ani, la pasaj au lucrat sute de oameni fără întrerupere, iar ministrul Transporturilor de atunci a locuit într-un container, pe şantier, pentru a supraveghea lucrările. În 2009, ministerul Berceanu face vizite pe şantier.
Premierul Emil Boc a afirmat în 2 octombrie, cu ocazia vizitei pe şantierul autostrăzii Transilvania, că Pasajul Băneasa va fi inaugurat la 1 decembrie.
Se va interzice autovehiculelor traversarea DN 1 în intersecţiile: DN 1 - B-dul Ion Ionescu de la Brad - B-dul Aerogării şi DN 1 - Str. Constantin Dobrogeanu Gherea - Str. Elena Văcărescu.
Pentru direcţia B-dul Ionescu de la Brad - B-dul Aerogării, traficul rutier va fi deviat pentru autovehicule cu masa mai mică de 7,5 tone pe B-dul Ionescu de la Brad prin DN1 Şos. Bucureşti - Ploieşti - Piaţa Presei Libere - cu posibilitate de întoarcere.
De asemenea, pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, traficul rutier va fi deviat pe B-dul Ionescu de la Brad - B-dul Gheorghe Ionescu Siseşti - B-dul Bucureştii Noi - Str. Jiului - B-dul Poligrafiei - Piaţa Presei Libere - Şos. Bucureşti - Ploieşti - DN 1 - B-dul Aerogării.
Pentru direcţia B-dul Aerogării - B-dul Ionescu de la Brad, traficul rutier va fi deviat, pentru toate autovehiculele, astfel: DN1 - sensul giratoriu din zona Metro (de sub al doilea pasaj de pe DN1) - Str. Jandarmeriei - B-dul Oaspeţilor - B-dul Gheorghe Ionescu Siseşti - B-dul Ion Ionescu de la Brad.