''Pentru fiecare oră pe care copilul a petrecut-o urmărind programele TV, indicele de agresivitate a urcat cu 0,16, pe o scală de la 0 la 30. În cazul în care televizorul era doar deschis în casă, iar copilul nu se uita direct la el, indicele de agresivitate a crescut cu 0,09'', a precizat autoarea studiului, Jennifer A. Manganello, de la Universitatea din New York.
Cercetătorii au analizat şi alţi factori care ar putea genera o creştere a agresivităţii, însă au descoperit că televizorul are cea mai mare influenţă asupra copilului favorizând apariţia unui comportament agresiv.
''Expunerea la violenţă prin media, inclusiv televiziune, filme, muzică, jocuri video prezintă un risc foarte mare pentru sănătatea copiilor şi a adolescenţilor. Studii ştiinţifice arată că violenţa din media poate contribui la apariţia unui comportament agresiv, desensibilizare în faţa violenţei, coşmaruri sau teama de a nu fi rănit'', susţine Asociaţia Americaă de pediatrie, într-un comunicat.
Specialiştii susţin că părinţii ar trebui să acţioneze ca un filtru pentru copii. Astfel, în cazul filmelor, ar trebui să explice că scenele de violenţă nu sunt reale, dar şi ce s-ar întâmpla dacă scena ar avea loc în viaţa reală.
Studiul ştiinţific realizat de cercetătorii de la Universitatea din New York a avut la bază datele colectate de la peste 3.000 de copii americani.