Toshiba a ieşit la rampă cu televizor HD cu o tehnologie bazată pe un procesor Cell, folosit şi de Sony pentru PlayStation 3, care îmbunătăţeşte atât calitatea imaginii, cât şi culorile şi strălucirea. Procesorul permite înregistrarea a 26 de ore de conţinut de pe şase canale în acelaşi timp, relatează AP. Un prototip al acestui televizor, care va ieşi pe piaţă anul viitor, va transforma imaginile standard în unele 3D.
Nici Panasonic şi Sony nu se lasă mai prejos când vine vorba de interes în tehnologia 3D spune The Independent. Panasonic a prezentat un televizor HD cu plasmă, cu o diagonală de 50 de inci care beneficiază şi de o pereche de ochelari care permite imaginilor să se apropie suficient de mult pentru a fi atinse. Încă nu a fost stabilit nici un preţ pentru acest model, care va fi disponibil pe piaţă anul viitor. Sony contracarează cu un televizor cu cristale lichide care va putea reda, la rându-i, imagini în 3D, gata de lansat în magazine tot anul viitor.
Tot Sony a făcut paradă cu revoluţionara tehnologie flexibilă OLED (organic light-emitting diodes). Deşi nu a început să o utilizeze încă la scară largă, producătorul japonez a realizat câteva prototipuri flexibile pentru produsele sale, fie că e vorba de notebook-urile Vaio sau celebrele playere Walkman.
Pentru cei care s-au săturat de plasticul telefoanelor mobile, există varianta lemn. Operatorul mobil japonez NTT DoCoMo a creat un prototip de telefon făcut din chiparos. Wood Touch este realizat din resturi de lemn rămase în urma tăierilor de lemne din pădurile nipone şi a fost făcut în colaborare cu Sharp şi Olympus, arată CNET.
Pentru că un show japonez nu se face fără roboţi, la CEATEC a defilat şi Murata Seiko-chan, un android care călăreşte un uniciclu. Acesta îşi găseşte balansul şi evită obstacolele cu ajutorul unor senzori. Seiko-chan are Bluetooth încorporat şi cameră care permit transmiterea de secvenţe video.
O altă vedetă zilele acestea la Tokyo este un microchip-ul Evolution care permite viteze de download de 100Mb pe secundă.