"Păstrarea cotei unice de impozitare şi menţinerea actualului nivel al taxei pe valoarea adăugată depinde de creşterea sau de descreşterea economică pe care o vom avea. Una este să ai creştere, alta este să ai descreştere. Acest lucru influenţează şi deficitul bugetar, dacă-l mai mărim sau nu. Mai întâi trebuie să convenim cu Fondul aceşti indici de la care plecăm", a declarat Stolojan.
Pedelistul a apreciat că actualul Guvern poate menţine cota unică în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional dacă poate reuşi creşterea bazei de impozitare, care să asigure venituri suplimentare la buget, precum şi dacă identifică locuri de unde pot fi reduse cheltuielile.
"Suma care va fi contractată va fi între 10 miliarde şi 20 de miliarde de euro, depinde dacă vom avea creştere economică sau descreştere. Este o valoare mai mare pentru că este vorba de un împrumut pe doi ani, nu pe unul singur. Oricum, suma angajată depinde de toţi aceşti indici macroeconomici care vor fi conveniţi în discuţiile cu FMI", a conchis Stolojan.