La ultimul articol din proiectul Legii unice, aşa cum a rezultat după discuţiile de la Guvern, se arată că, la trei zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, următoarele drepturi salariale suplimentare se acordă personalului din sistemul justiţiei, în cuantum de 5% fiecare: sporul de confidenţialitate şi sporul de risc şi suprasolicitare neuropshică.
Astfel, sporurile de vechime şi de fidelitate sunt incluse în salariul de bază.
Această reducere s-ar adăuga unor noi modificări ale coeficienţilor de salarizare din justiţie. Astfel, potrivit ultimei variante de lege, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiie, al CSM şi procurorul general ar urma să piardă aproape trei salarii minime pe economie, coeficientul lor de salarizare fiind scăzut de la 14,5 la 11,8.
Mici modificări au fost făcute şi la salariile celorlalţi angajaţi din justiţie, care şi-au radicalizat, în aceste zile, protestele, tocmai din cauza prevederilor Legii unice în ceea ce priveşte sistemul judiciar.
Marţi, membrii Consiliului Superior al Magistraturii merg, în cursul după-amiezii, din nou la Guvern pentru a discuta despre proiectul legii unice de salarizare, a declarat purtătorul de cuvânt al CSM, Cecilia Morariu.