"Ca să funcţionăm, apelăm la achiziţiile de urgenţă, dar multe dintre comenzile noastre sunt refuzate. Primim negaţii pentru medicamentele pe preţurile vechi. Totuşi, ne străduim să nu rămânem fără clasele mari de medicamente. Din păcate, am epuizat stocul unor preparate mai sofisticate şi nu le mai putem achiziţiona. Comenzi am lansat, dar nu au fost onorate", a afirmat doctorul Dan Florea, managerul Spitalului Judeţean Deva.
În primele două luni ale acestui an, spitalele au funcţionat cu 80% din suma necesară. Soluţia salvatoare ar fi definitivarea bugetului, pentru a şti ce sumă este alocată pentru achiziţia de medicamente, afirmă managerul spitalului.
"Până acum, am primit un buget la media anului trecut, de 80% din necesar, iar ca să funcţionăm normal, am făcut adresă la Consiliul Judeţean Hunedoara să fim susţinuţi pentru plata utilităţilor lunare. Numai încălzirea ne costă 1,5 miliarde de lei vechi. De rezistat, rezistăm, dar pe o perioadă scurtă", mai spune Dan Florea, care speră, că în luna martie, Spitalul Judeţean din Deva va avea totuşi un buget care să-i permită să funcţioneze fără sincope.