Camelia Ciobotaru a precizat că una dintre cele mai grave situaţii este la Spitalul din Medgidia, la secţia de pediatrie, unde sunt angajaţi numai doi medici specialişti, în condiţiile în care numărul normal ar fi de patru-cinci. Pentru că cei doi medici nu pot acoperi nici măcar gărzile, DSP a încercat mai multe soluţii. "Posturile au fost scoase la concurs, dar nu au venit candidaţi", a afirmat directorul DSP.
O altă soluţie ar fi ca gărzile să fie realizate şi de medici specialişti din alte oraşe ale judeţului. Deocamdată, această posibilitate este încă studiată. Conducerea DSP are în vedere şi cooptarea medicilor pensionari, care ar putea suplini lipsa de doctori din Medgidia. Directorul DSP a precizat că medicii care şi-au făcut rezidenţiatul în aceste spitale nu au mai rămas să lucreze în unităţile sanitare. Probleme cu personalul sunt şi la Spitalul din Cernavodă. "Acolo a fost un management prost în domeniul personalului", a precizat Camelia Ciobotaru. La Cernavodă, la secţia de pediatrie, există un singur medic specialist, dar acesta nu face gardă separată. Secţia de Terpaie Intensivă are de asemenea probleme: anestezistul care lucrează aici face naveta de la Feteşti.
O parte din locurile vacante din spitalele din judeţul Constanţa au fost ocupate de medici din străinătate. În Hârşova, de exemplu, există medici din Republica Moldova în specializări precum chirurgie şi neurologie şi se pregăteşte eliberarea permisului de liberă practică pentru un medic din aceeaşi ţară şi pentru ginecologie. Alţi medici străini care au lucrat în oraşul Constanţa sau în Medgidia au obţinut deja cetăţenia română