Mircea Geoană a acuzat că \"numai în câteva ore, maşină infernală de cumpărare şi de fraudare a votului a schimbat dorinţa suverană\" a electoratului român, declarându-l pe Traian Băsescu câştigător. \"Alegerile acestea au fost câştigate de mine\", a spus candidatul PSD.
Preşedintele PD-L, Emil Boc, respinge acuzaţiile de fraudare a alegerilor prezidenţiale care au fost aduse partidului său. \"Ce motiv să avem pentru fraudarea alegerilor?\", a întrebat, nedumerit, Emil Boc.
Legea pentru alegerea preşedintelui spune că scrutinul poate fi anulat dacă frauda a fost atât de mare încât să poată modifica numele învingătorului.
Conform legii pentru alegerea preşedintelui României, Curtea Constituţională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. În această situaţie, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor. Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele şi candidaţii care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării; cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază. Cererea poate fi admisă numai dacă cel care a sesizat nu este implicat în producerea fraudei. Soluţionarea cererii de către Curtea Constituţională se face până la data prevazută de lege pentru aducerea la cunoştinţă publică a rezultatului alegerilor.