"Considerăm că forma Legii unice de salarizare arată modul în care societatea românească reuşeşte să-şi ierarhizeze valorile. Chiar dacă, din grijă faţă de viaţa şi sănătatea pacienţilor, n-am închis spitalele pentru a forţa mâna Guvernului să ne situeze la vârful ierarhiei, asta nu înseamnă că nu merităm să fim trataţi cu mai multă consideraţie şi să beneficiem de o meritată poziţionare la mijlocul acestei ierarhii. Sperăm ca Guvernul să nu ne lase drept ultime soluţii ieşirea în stradă şi greva", a precizat liderul federaţiei, Viorel Rotilă.
Coeficientul maxim al medicilor a fost majorat la 5,25, de la cel atribuit anterior, 5,1, creşterea fiind, ca şi în cazul profesorilor, mai mică decât cea acordată miniştrilor, pentru care coeficientul au urcat de la 10,95 la 11,2, potrivit ultimei modificări a Legii unice.
În urma discuţiei dintre sindicate şi reprezentanţii ministerului Sănătăţii, coeficienţii maximi din grilă ai medicilor primari au fost majoraţi la 5,25, de la 5,1 salarii minime, în timp ce coeficientul maxim al managerului de spital a rămas la 6,8 salarii minime pe economie.
O asistentă medicală cu studii superioare va câştiga, la fel ca şi în vechea variantă a proiectului Legii unitare, între 1,5 şi 3,3 salarii minime, iar un medic stagiar, 1,9 salarii minime.