58% dintre persoanele care şi-au programat întâlniri stabilite prin Internet au fost victimele minciunii, potrivit unui studiu dat publicităţii de către Logitech.
Studiul Logitech a dezvăluit că 58% din milioanele de europeni care s-au întâlnit în mediul virtual au fost minţiţi atunci când se aflau în căutarea un potenţial partener. Italienii conduc în top, cu 72 procente al repondenţilor care au fost înşelaţi.
La fel s-a întâmplat şi cu 58% de germani, 56% de francezi şi 55% de britanici. Olandezii în schimb, s-au dovedit cei mai sinceri, cu un procent de doar 48% al cazurilor în care partenerii nu s-au descris cu caracteristicile reale.
Studiul a descoperit că în Europa, principalele motive ale neînţelegerii le-au constituit neatractivitatea partenerului, urmat îndeaproape de greutatea acestuia. Veşti bune pentru bărbaţii cu chelie: lipsa părului este o cauză minoră de nemulţumire.
Pentru cel care îşi caută dragostea prin Internet, aspectul fizic este un factor decisiv în vederea stabilirii unei întâlniri. Totuşi, de cele mai multe ori fotografiile sunt modificate şi îmbunătăţite, nereprezentative pentru persoana respectivă, sau sunt realizate cu mult timp în urmă, aşa că nu mai este nicio surpriză că există atât de multe dezamăgiri.
Logitech a dispus realizarea acestui studiu pentru a stabili ce avantaje pot aduce apelurile video în perspectiva unei întâlniri. Majoritatea europenilor (54%) au admis: contactul vizual cu o persoană le dă şansa să refuze întâlnirea şi astfel să-i scutească pe ambii de timpul pierdut.
Un procent de 45% din britanici şi germani îşi vor învinge lenevia şi vor accepta întâlnirea după ce, în prealabil, şi-au văzut posibilul “date” prin intermediul unui apel video online.
42% din germani şi unul din trei olandezi şi italieni au precizat că aspectul partenerului e determinant în acceptarea unei întâlniri şi nu personalitatea acestuia. Personalitatea are însă o relevanţă mai mare pentru francezi şi englezi.
44% din germani au admis însă, că ar fi gata să accepte chiar şi o partidă de sex încă de la prima întâlnire, cu condiţia ca aceasta să aibă loc după ce şi-au vizualizat partenerul prin intermediul unui apel video.
Frederic Boutin, manager de produs pentru Europa al diviziei Internet Communications în cadrul Logitech a spus: ”Micile decepţii care îi imping pe oameni să folosească Internetul pentru a-şi găsi partenerul potrivit se transformă în mari deziluzii atunci când aceştia se întâlnesc faţă în faţă. Făcând posibilă mai întâi o întâlnire virtuală cu ajutorul camerelor web şi a apelurilor video, ne putem alege potenţialul partener fără să mai pierdem timpul şi banii pe care îi implică o întâlnire reală.”