Realitatea TV apreciază că reflectarea în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, pe criterii de echitate, echilibru şi imparţialitate, poate fi măsurată doar prin raportare la întreaga durată a campaniei electorale, şi nu pe intervale de timp din cadrul acesteia.
Realitatea TV ia, însă, act cu surprindere de faptul că C.N.A. a sancţionat cu o simplă amendă de doar 2500 de lei contravenţia săvârşită, pentru a treia oară, de Antena 3, prin difuzarea unui exit-poll înainte de închiderea votării, respectiv cu două minute înainte de ora 21.
Realitatea TV apreciază că astfel se încurajează concurenţa neloială între radiodifuzori şi întreabă C.N.A. dacă, plătind în avans 25.000 de lei, poate difuza în avans rezultatele exit-poll-ului de la alegerile prezidenţiale cu zece minute înainte de ora 21:00.
Postul de televiziune Realitatea TV apreciază că modalitatea de reflectare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea în Parlamentul European a membrilor din România trebuie măsurată în finalul campaniei electorale, respectiv la data de 6 iunie 2009, şi nu pe parcursul desfăşurării acesteia.
SC REALITATEA MEDIA SA va contesta în instanţă sancţiunea aplicată de C.N.A. pentru modalitatea de reflectare a campaniei electorale.
C.N.A susţine că "deşi pentru fapte similare postul a fost sancţionat anterior cu o somaţie publică şi două amenzi, în cadrul emsiunilor de dezbatere din perioada menţionată, reprezentanţii PD-L au avut un număr de 22 de participări, cei ai PSD+PC, un număr de 18 participări, reprezentanţii PNL, un număr de 20 de participări, cei ai altor competitori electorali, un număr de trei participări, în timp ce repezentanţii UDMR au avut două participări.
De asemenea, în emisiunile de ştiri, postul de televiziune Realitatea TV a transmis informaţii despre activităţile de campanie electorală a reprezentanţilor PD-L cu o durată de 1232 de secunde, PSD+PC, 481 de secunde, PNL cu o durată de 250 de secunde, în timp ce activitatea de campanie electorală a UDMR nu a fost reflectată deloc.
Potrivit prevederilor legale privind desfăşurarea campaniei electorale, radiodifuzorii au avut obligaţia să asigure reflectare obiectivă şi echidistantă a campaniei, oferind în mod echitabil şi echilibrat tuturor competitorilor electorali posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului".