Organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, „Festivalul Filmului European“ s-a aflat la cea de-a XIII-a ediţie şi, în premieră, a ajuns şi la Braşov.
Vineri, în seara de gală a evenimentului, la Centrul Cultural "Reduta", au fost proiectate două filme produse în România şi Irlanda, la proiecţii fiind prezenţi şi regizorii, producătorii şi o parte a echipelor de realizatori. Primul film prezentat a fost „Elevator“, în regia lui George Dorobanţu, film care a câştigat multe premii la festivalurile unde a fost prezentat.
Al doilea film al serii de gală a fost un documentar artistic produs în Irlanda, „Proiectul Mali“, regizat de Deabhla Glynn, o poveste a călătoriei a doi muzicieni irlandezi spre un festival muzical în Mali, ei străbătând întregul continent african şi intrând în legătură cu muzicieni africani realizând o întrepătrundere a culturii europene cu cea africană.
Sâmbătă, cinefilii au fost invitaţi să vizioneze alte două pelicule apreciate de public şi de critică: „Primii ani din viaţa lui Erik Nietzsche; Partea I“, un film danez în regia lui Jacob Thuesen, al cărui scenariu a fost scris de celebrul Lars von Trier, dar şi filmul german „Flori de cireş“ regizat de Doris Dorrie, filmul care a adunat cei mai mulţi spectatori la Bucureşti la această ediţie a „Festivalului Filmului European“.
Duminică, în ultima zi a festivalului de la Braşov, au fost proiectate filmele „Colecţionara“ (Lituania), în regia Kristina Buozyte şi „Prietenul“(Elveţia), regizat de Micha Lewinsky.