Pe vremuri de criză eficienţa este cuvântul de ordine, mai ales în industria online. Sub sloganul "mai puţin bla-bla decât de obicei", ediţia din acest an RoNewMedia a debutat cu o discuţie liberă a speakerilor despre cele mai fierbinţi topic-uri ale momentului din online.
"Este cea mai mare conferinţă online din România este pentru prima dată când specialişti din partea gigantului Google participă la o astfel de conferinţă în România. Vorbim despre trendurile din industria media din România, foarte aplicat pe ce se întâmplă azi", a spus Dragoş Stanca, managing director F5, divizia de New Media a Grupului Realitatea- Caţavencu. VEZI AICI DECLARAŢIA COMPLETĂ
"Sunt foarte multe lucruri din online care pot fi măsurate şi relaţionate cu offline-ul”, îi încurajează pe participanţi Hraben Suknaic, Regional Manager Adriatics & Bulgaria, Croatia Google.
Avocaţii Google, care domină line-up-ul acestui an, au făcut apologia produselor dezvoltate de gigantul online. “Google Analytics (n.r. program de măsurare a traficului pe propriul site) este deja parte din mix-ul de media”, spune Steffen Ehrhardt, specialist în pieţe emergente în cadrul Google. Amelia Creţu, o româncă responsabilă cu reclamele Google AdWords în România, crede şi ea că un bun mix de comunicare trebuie să includă obligatoriu şi reclamele minuscule AdWords inserate de Google pe milioane de site-uri.
O abordare mai umană propune Susan Rice-Lincon, expert în reţele sociale, care doreşte să introducă în ecuaţie, alături de tehnologia brută, şi oamenii. “Utilizatorii nu mai merg pe Amazon.com ca să citească review-urile oficiale, ci pe cele ale altor utilizatori”, avertizează aceasta. Dacă un actor comercial se întreabă încă ce să caute pe Facebook sau pe o altă reţea socială, Rice-Lincoln oferă câteva motive bune: “Trebuie să fii acolo dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu clienţii, să fii mai aproape de ei, să le înţelegi nemulţumirile şi lucrurile care le plac”.
Bomba acestei toamne în publicitatea online, şi anume vestea că în Marea Britanie aceasta a depăşit ca volum pe cea de pe TV, a fost descusută de Matt Bailey, specialist în marketing afiliat în cadrul i-level, Marea Britanie: “Anumite elemente din piaţa britanică au contribuit la creşterea advertisingului online: există o cultură a cumpăratului online, plata cu cardul se face de multă vreme deja. Ce s-a întâmplat în Marea Britanie este un moment de cotitură în evoluţia pieţei. În mod sigur această inversare a raportului net – tv se va întâmpla în curând şi în alte părţi”.