"Poziţionarea României între primii zece jucători sunt efectul investiţiilor operatorilor telecom în infrastructura de tip broadband din ultimii ani", a declarat directorul general interimar al Cisco România, Cristian Popescu.
Potrivit acestuia, faţă de anul 2008, România a urcat două poziţii. Scorul calităţii comunicaţiilor broadband în Românai a înregistrat un salt de 11,5% ajungând la 44,89, faţă de 33,43 înregistrat în 2008.
De asemenea, România a înregistrat progrese şi la nivelul penetrării serviciilor de broadband. Rata de penetrare a crescut după un an cu şase puncte procentuale, de la 32% în 2008, la 38% în 2009.
Oraşul Bucureşti ocupă locul 14 la nivel mondial în funcţie de scorul serviciilor broadband pregătite pentru aplicaţiile viitoare, devansând oraşe ca Stockhlom, Zurich, Tokio sau Amsterdam.
Celelalte state care deţin nivelul de calitate a comunicaţiilor broadband necesar pentru aplicaţiile web viitoare sunt Coreea de Sud, Japonia, Suedia, Lituania, Bulgaria, Letonia, Olanda şi Danemarca.
Studiul sponsorizat de compania americană Cisco a fost realizat de universităţile Oxford Said Business School (Marea Britanie) şi Oviedo (Spania) în perioada mai-iulie 2009. Acesta a analizat circa 24 milioane de înregistrări care provin din teste reale executate de utilizatorii de Internet din 66 de ţări.