Filmul care îl arată pe Traian Băsescu când loveste un copil, în timpul unui miting electoral din 2004, a fost vizionat de sute de mii de ori, atât în mediul online, cât şi la televizor. Chiar dacă la o primă vizionare, filmul pare a fi real, au început să apară foarte mulţi susţinători ai preşedintelui care susţin că este vorba doar de un trucaj.
Acest fapt rămâne de demonstrat, dar chiar şi aşa, acest film se alătură altora suspectate de a fi trucate. Vă prezentăm mai departe câteva filme celebre care nu au reuşit niciodată să devină complet adevărate sau complet false.
Poate cele mai importante imagini din istoria omenirii, care sunt şi astăzi suspectate că ar fi doar un trucaj foarte bine realizat, sunt cele cu aselenizarea americanilor pe Lună. Există un număr mare de oameni care nu cred că NASA a ajuns pe Lună, presupusele imagini prezentate ca dovezi fiind filmate, potrivit celor care cred într-o conspiraţie, în deşertul Nevada.
Execuţia lui Saddam Hussein a avut loc pe 30 decembrie 2006. A fost condamnat la moarte prin spânzurare, după ce a fost găsit vinovat pentru crime împotriva umanităţii. Filmările oficiale ale execuţiei au fost oprite înainte de execuţie, dar pe internet a apărut un film, de slabă de calitate realizat cu telefonul, aparent de către un gardian. Filmul îl prezintă pe Saddam batjocorit pe ultimul său drum şi înjurat. Lipsa oricăror materiale video oficiale de la guvernul iraqian a dat naştere speculaţiilor că acest video ar fi de fapt un trucaj.
Potrivit wikipedia, Ana Birchall este o juristă şi politiciană română, şefă a Departamentului de Educaţie publică şi Cercetare al PSD şi purtător de cuvânt al filialei PSD Bucureşti. În luna septembrie 2008, în timpul campaniei pentru parlamentare, Iosif Buble, reporter la trustul Intact, a lansat pe internet cu o femeia care face sex oral într-o maşină şi care seamănă destul de bine cu Ana Birchall. Aceasta a negat că ea este protagonista filmului şi chiar a prezentat o expertiză criminalistă care atestă că este vorba de o altă persoană. Chiar şi acum însă sunt voci care spun că este vorba doar de un trucaj de proasta calitate.
Incidentul Roswell se referă la recuperarea de către armata americană, la data de 8 iulie 1947, a unor materiale neidentificate, în apropiere de oraşul Roswell, New Mexico. Reprezentanţii armatei susţin că resturile recuperate nu erau altceva decât un balon meteorologic experimental, din cadrul unui program clasificat numit Mogul, care se ocupa cu detectarea posibilelor explozii nucleare ruseşti. Odată cu apariţia internetului a ieşit la suprafaţă un film scurt, controversat, în care se văd două creaturi, decedate, în timpul unei autopsii. Filmul a fost primit de la început cu scepticism, iar mulţi cred astăzi că este un fals.
Lumea întreagă a făcut de-a lungul timpului scenarii care încercau să arate că Tupac sau Elvis sunt de fapt în viaţă. Dovezile că Michael Jackson ar fi viu au început să se înmulţească în jurul datei de 29 august, ziua în care artistul ar fi împlinit 51 de ani. La acea dată filmuleţul prezentat aici care susţinea nu doar că Michael Jackson ar fi viu, ci că şi-ar fi înscenat inclusiv moartea a adunat aproape 1,5 milioane de vizualizări pe YouTub.