Raportul Comisiei juridice care recomandă începerea urmăririi penale împotriva Monicăi Iacob-Ridzi pentru delapidare s-a aflat pe primul punct al ordinii de zi a şedinţei de plen.
Pe 29 septembrie, Comisia juridică a adoptat raportul în care este propusă începerea urmăririi penale. Comisia a adoptat, cu 12 voturi "pentru", 8 "împotrivă" , decizia de a trimite plenului propunerea de cerere a urmăririi penale în cazul Ridzi pentru delapidare, faptă ce face obiectul raportului Comisiei de anchetă.
Iniţial, Buda a supus la vot propunerea potrivit căreia raportul Comisiei de anchetă ar fi lovit de nulitate absolută, versiune respinsă cu 13 voturi "împotrivă", şi doar 9 "pentru". Apoi, preşedintele Comisiei a propus să se adopte hotărârea potrivit căreia, pe fond, nu există în raport elemente care să justifice solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva lui Ridzi, şi această propunere fiind respinsă.
În cursul aceleiaşi zile, preşedintele de şedinţă a Camerei Deputaţilor, Daniela Popa, a anunţat că dezbaterea în plen a hotărârii deputaţilor jurişti cu privire la raportul Comisiei de anchetă în cazul Ridzi a fost amânat, documentul nefiind terminat în timp util. "Raportul Comisiei juridice a fost trecut în Biroul Permanent pe poziţia a treia pe ordinea de zi a plenului, dar raportul nu a venit şi nici proiectul de hotărâre, aşa că amân acest punct de pe ordinea de azi", a precizat, în plen, Daniela Popa.