În 1997, Rapidul îl transfera pe Bogdan Lobonţ de la Corvinul Hunedoara. Trei ani mai târziu, Ajax plătea 3.000.000 de dolari grupării din Grant în schimbul goalkeeper-ului. Potrivit celor de la Corvinul, în actele de transfer ale lui Lobonţ exista o clauză prin care gruparea din Hunedoara ar fi trebuit să primească 30 la sută dintr-un transfer ulterior al jucătorului. În 2001, Corvinul a dat Rapidul în judecată pentru că nu a primit niciun ban pentru Rapid, din suma plătită de Ajax, iar procesele şi recursurile s-au întins pe o perioadă de 8 ani. Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ultimul recurs al Rapidului, iar gruparea din Grant va fi obligată să plătească Corvinului suma de 900.000 de dolari.
Şi aici începe aventura, tipică pentru fotbalul şi societatea românească, pentru că în acest moment nu se ştie cine va încasa efectiv aceşti bani. În toamna lui 2004, Corvinul era exclusă din toate competiţiile de FRF, pentru o datorie în valoare de 50.000 de dolari către propriii fotbalişti. Ulterior, echipa a fost desfiinţată, însă ultimul preşedinte al clubului, Mircea Alic, a rămas reprezentantul şi deţinătorul Certificatului de Înregistrare al mărcii \"Corvinul\" eliberat de OSIM. În 2005 s-a înfiinţat un alt club în Hunedoara, Corvinul 2005, care, timp de trei sezoane, a folosit numele de \"Corvinul\" şi culorile alb-albastru. Între cele două părţi a existat şi un proces, câştigat de Mircea Alic. În urma sentinţei definitive a Curţii de Apel din Alba Iulia, gruparea FC Corvinul 2005 nu a mai avut dreptul să folosească pe sigla sa corbul cu inel în cioc şi numele \"Corvinul\" şi obligată la plata unor daune morale de 15.000 de euro către FC Corvinul 1921, plus 7.000 de lei cheltuieli de judecată. În 2008, şi această echipă s-a desfiinţat.
Interesant e că şi declaraţia lui Mircea Alic, proprietarul drepturilor asupra numelui \"Corvinul\", oferită site-ului oficial al suporterilor \"Corvinul 1921\", este destul de ambiguă. Nu reiese clar cine va primi bani. \"Este o victorie foarte importantă pentru fotbalul hunedorean. Am făcut un pas mare spre obţinerea banilor ce ni se cuvin, iar acum va trebui să luptăm până când îi vom primi. Nu vrem să ieşim în faţă prin aceasta victorie, deoarece bucuria va fi deplină numai atunci când Corvinul va beneficia de pe urma soluţionarii cazului\", a declarat Mircea Alic, pentru site-ul oficial al clubului hunedoarean.
De partea cealaltă, acţionarul majoritar al Rapidului, George Copos, anunţă că nu e la curent cu situaţia acestui caz, dar susţine că problema ar fi fost reglată în instanţele sportive, la Comisiile FRF. \"Nu cunosc, pentru că nu mă mai ocup de partea de fotbal. Îmi pare sincer rău. Eu ştiu că lucrurile au fost decise de Comisile de specialitate ale Federaţiei Române de Fotbal\", a declarat George Copos, pentru Realitatea TV.
Din vara lui 2009, municipiul hunedorean are o nouă grupare în fotbalul la nivel de senior, FC Hunedoara. Gruparea, care activează în Liga a IV-a, se vrea a fi continuatoarea fostei mari echipe a Corvinului, şi-i are ca membri fondatori două foste glorii, Mircea Lucescu şi Ioan Andone. FC Hunedoara a fost înfiinţată la iniţiativa a doi membri ai Consiliului Local, Dan Bobouţanu şi fostul campion la box Mihai Leu.