Majoritatea parlamentară PNL+PSD-PC se pregăteşte să pice cinci dintre cele şase propuneri de miniştri ai Cabinetului Croitoru aşteptaţi astăzi la audieri. Jocurile sunt deja făcute, susţin voci din rândurile celor două partide.
“Nu cred că există nicio şansă ca vreunul să treacă, doar domnul Aurescu”, a declarat pentru REALITATEA.NET liberalul Gheorghe Gabor, membru în comisia juridică a Camerei, acolo unde astăzi este audiat Cătălin Predoiu. “Dânsul a plecat de la noi, din PNL, a făcut parte dintr-un guvern care a picat în Parlament, nu avem cum să considerăm un guvern prost şi apoi un ministru bun”, a adăugat acesta.
Lucrurile sunt la fel de clare la Agricultură, în cazul lui Adrian Rădulescu: “Din câte am discutat şi noi, şi colegii de la PNL, nu există şanse ca domnul Rădulescu să primească aviz favorabil. Nu ar fi primit nici în condiţiile în care nu exista acest conflict politic, pentru că nu este pregătit. Domnia sa ar fi trecut doar în urma unui vot politic, iar cum acesta nu există.... Domnul Rădulescu e doar unul dintre politicienii care în timpul liber se mai ocupă de agricultură. Domnul Rădulescu nu are nici urmă de tehnocrat în el. Dânsul a fost prin mai multe partide: a fost şi la PSD, şi pe la PNL, acum e la al treilea partid”, susţine vicepreşedintele Comisiei de resort din Cameră, pesedistul Valeriu Steriu.
Nici candidatul la funcţia de ministru al Muncii, Mihai Şeitan, nu are mai multe speranţe: „Din câte ştiu eu, ăsta este trendul. Să primească aviz negativ. Sigur, vom discuta, dar...”, a declarat pentru REALITATEA.NET, liderul PSD, Dan Mircea Popescu, membru al Comisiei.
Aceeaşi soartă îi aşteaptă şi pe democrat-liberalii Gheorghe Pogea şi Vasile Blaga. Singurul care ar urma să scape şi să primească aviz pozitiv este candidatul pentru postul de ministru de Externe, Bogdan Aurescu, conform declaraţiilor publice ale reprezentanţilor Opoziţiei.
Audierile continuă şi mâine cu cea de-a doua jumătate a Cabinetului.
Singurul partid care s-a declarat favorabil susţinerii Guvernului Croitoru este PD-L. PSD, UDMR şi PNL au anunţat că vor vota împotrivă.