"Nu cred că se poate pune problema de rupere a Coaliţiei pentru că interesele României sunt mult mai mari", a declarat recent liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.
"De ce să se rupă Coaliţia? Doar pentru că vrea preşedintele?", a întrebat, retoric, Victor Ponta. "S-a rupt şi convenţia şi alianţa D.A. O să rupă preşedintele şi Coaliţia asta. Asta este...", a completat social-democratul. "Ar trebui să ne ocupăm de necazurile de acum, că sunt o mulţime", a explicat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.
În ceea ce priveşte propunerea lui Traian Băsescu de reducere a numărului funcţionarilor cu 20%, Victor Ponta a spus că această măsură este o "nebunie".
"E o nebunie să spui la 2-300.000 de oameni că îi arunci peste bord. Asta se face pe mare, nu într-o ţară normală. Cei de la PD-L spun ce a spus şi preşedintele. Ce vreţi să facă? Să-l contrazică? Noi ne facem treaba, ei fac ce li se spune", a spus Ponta.
"Noi am vrut să guvernăm până la alegerile prezidenţiale pentru că se ştia că nu se poate mai mult. Doar că este foarte greu. Dacă vor şi ei, pentru că, cu forţa, nu se va putea", a conchis social-democratul.
"Pe viitor ne vom concentra pe actul de guvernare şi să vedem ce probleme au oamenii, mai puţin ale noastre, care sunt mai puţin importante", a spus Ilie Sârbu. "Trebuie să guvernăm în continuare fiindcă nu există soluţie", a completat pesedistul.
Şi dacă cei trei social-democraţi s-au arătat a fi optimişti în privinţa soartei Coaliţiei, Liviu Dragnea, reprezentant al aceluiaşi partid, a fost mai pesimist. "Nu poţi să aştepţi la o Coaliţie să funcţioneze, de la miniştri să-şi facă treaba, în condiţiile în care, ori noi, ori ei, în fiecare zi, ne atacăm. Trebuie să încetăm cu atacurile reciproce. Sper să nu se pună problema ruperii Coaliţiei, ca să ne înţelegem", a spus vicepreşedintele PSD.
"Sunt absolut convins că România aşteaptă, de la această Coaliţie, în acest moment, răspunsul la problemele care sunt cu adevărat importante. Şi restul lucrurilier sunt importante, dar sunt politicianisme", a declarat Mircea Geoană.
Mai mult, social-democratul a acuzat că "atacurile din ultimele zile din rândul Coaliţiei au venit de la onoarea rănită a doamnei Udrea".
"Nu se pune problema ruperii Coaliţiei. Am convingerea că vom discuta despre modul în care decurg discuţiile cu Fondul şi cu Comisia şi despre măsurile care trebuie să fie luate", a spus Vasile Blaga, vicepreşedintele PD-L.
"Probabil că se va discuta şi despre situaţia extrem de interesantă, tipic românească: puterea şi opoziţia se găsesc în Guvern. Suntem specialişti în aşa ceva", a completat, ironic, democrat-liberalul.
Mai mult, în replică la afirmaţia lui Mircea Geoană potrivit căruia atacurile din rândul Coaliţiei ar fi pornit "de la onoarea rănită a doamnei Udrea", Vasile Blaga a spus că "este numai părerea domnului Geoană. Puţine, dar fixe".
"Din punctul meu de vedere, acest Guvern ori face reformele de care are nevoie ţara, în acest moment, şi pe care nu a avut curaj nimeni, în 20 de ani, să le facă, ori pleacă acasă", a avertizat premierul Emil Boc, sosit la Senat în jurul orei 9:00. Întrebat dacă, în opinia sa, Coaliţia se va rupe, premierul a răspuns, ferm: "Nu."
Săptămâna trecută, social-democraţii şi democrat-liberalii şi-au aruncat cuvinte grele şi ultimatumuri, după care, duminică, au mai îndulcit puţin tonul.
Cu totul altfel era, însă, tonul celor două partide, la sfârşitul săptămânii. PSD şi PD-L şi-au spălat rufele în public şi şi-au dat ultimatumuri.
Liviu Dragnea a declarat: "O să propun în Coaliţie: ori reuşim să găsim căi prin care să nu ne mai certăm, să ne înţelegem ca să facem ceva în ţara asta, ori să rupem pisica".
De asemenea, Marcel Hoară, membru PD-L, a precizat: "Până se hotărăsc taberele din PSD cum să rupă pisica, moare căţeaua în curte".
Citeşte şi... Război în Coaliţie: Ilie Sârbu spune că PD-L nu mai poate să apară ca o "fetiţă nevinovată"
Niţă: Ruperea Coaliţiei nu avantajează niciun partid politic, trebuie să stabilim o conduită
Constantinescu: Dau un ultimatum ca această Coaliţie să se păstreze aşa cum este ea, contra naturii