În motivarea propunerii de prelungire a mandatelor pentru medicul Harry Mironescu, fiul său, Yair Miron şi secretara de la Sabyc, Cecilia Borza, procurorii notează că se fac cercetări ”în vederea lămuririi cu acurateţe şi sub toate aspectele a împrejurărilor care au condus la decesul, în data de 9 octombrie 2006, a Danielei Bardă(minoră în vârstă de 17 ani), căreia, la data de 5 octombrie 2006, învinuitul Petru Mercuţ i-a făcut o întrerupere de sarcină în sediul SC Sabyc SRL, fără a avea consimţământul părinţilor victimei, existând suspiciuni de săvârşire a infracţiunii de provocare ilegală a avortului, care a avut drept urmare moartea femeii însărcinate”.
Tot în referatul de prelungire a mandatelor, procurorii specifică faptul că medicul Petru Mercuţ are calitatea de învinuit în acest dosar. Conform aceloraşi surse, cercetările vor fi extinse şi asupra altor medici români şi străini, dar şi asupra unor funcţionari din cadrul mai multor instituţii de stat, care ar fi avut legătură cu patronii Sabyc.
De asemenea, reprezentanţii DIICOT susţin, în acelaşi document, că au identificat aproximativ 70 de donatoare de ovocite, pe care le vor audia. Procurorii urmează să facă o expertiză contabilă pentru a vedea dacă statul român a fost prejudiciat de activitatea Sabyc, aceştia având indicii precum că reprezentanţii clinicii nu ar fi plătit impozitele către stat.
La sfârşitul lunii iulie, surse judiciare au declarat pentru NewsIn că trei medici români, care lucrau la clinica Sabyc, sunt cercetaţi penal de procurorii DIICOT în dosarul de trafic de ovule.