Imaginile în alb-negru arată craterele întunecate de la polii Lunii, ce nu sunt vizibile de pe Pământ.
Oamenii de ştiinţă folosesc radarul NASA Mini-SAR pentru a realiza o hartă şi pentru a căuta gheaţă înăuntrul craterelor.
Imaginile, realizate pe 17 noiembrie 2008, acoperă o parte din craterul Haworth, aflat la polul sud al lunii şi o parte din vestul craterului Seares, de la polul nord.
Zonele deschise la culoare din imagine reprezintă fie duritatea suprafeţei, fie dealuri, potrivit NASA.
Cercetătorii sunt de părere că analizele ulterioare îi vor ajuta să afle dacă în aceste cratere există depozite îngropate de gheaţă.
"Singura modalitate de explorare a acestor zone este folosirea unui radar orbital precum Mini-SAR", a declarat Benjamin Bussey, de la Johns Hopkins University.
"Este un pas important pentru echipa care a lucrat mai mult de trei ani pentru a ajunge în acest punct", a mai precizat Bussey.
Mini-SAR este unul dintre cele 11 instrumente de la bordul sondei Chandrayaan-1, ce aparţine Indian Space Research Organization, şi una dintre cele două contribuţii ale NASA la proiectele internaţionale.
Cealaltă contribuţie este Moon Mineralogy Mapper, un spectometru care va realiza prima hartă a întregii suprafeţe lunare la o rezoluţie foarte mare.
Datele preluate de cele două instrumente vor fi foarte folositoare, întrucât SUA are planuri de a retrimite oamenii pe Lună.
Chandrayaan-1 a fost lansat de la Centrul Spaţial indian Satish Dhawan, pe 21 octombrie şi a început să orbiteze Luna pe 8 noiembrie.