Suma de 12 milioane de lei este necesară pentru plata constructorilor, despăgubirile pentru o parte a cetăţenilor strămutaţi şi pentru amenajarea spaţiilor provizorii de cazare.
De asemenea, premierul a spus că va cere Ministerului Economiei ca, în maximum două săptămâni, să conceapă o strategie clară pentru câmpurile III şi IV de sonde de la Ocnele Mari.Emil Boc a mers apoi să viziteze locuinţele de la Căzăneşti aflate în construcţie, iar autorităţile locale i-au explicat necesitatea exploatării pe termen lung a sării şi saramurii de la Ocnele Mari care ajunge pe platforma chimică, afirmând şi că aceasta depinde existenţa a 20.000 de locuri de muncă.
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, prezent la faţa locului, a decis evacuarea forţată a celor două familii, deoarece în câmpul unu de sonde, acolo unde se pregăteşte de o lună o prăbuşire controlată, in jurul orei 05.00, în această dimineaţă, s-au prăbuşit 800 metri pătraţi de pământ. Evacuare familiilor e necesară mai ales că surparea a cauzat ieşirea la suprafaţă a saramurii din subteran.
În mod teoretic această saramură ar trebui colectată şi transportată pe platforma Combinatului Chimic din judeţul Vâlcea. Însă o cantitate mare de saramură ar putea inunda zona locuită din jurul salinei. Problema o constituie faptul că autorităţile nu au evacuat zona locuită fiindcă viitoarele case ale nu au fost terminate din cauza lipsei banilor. Oamenii sunt nemulţumiţi, mai ales că evacuarea lor, din zona de risc maxim, trebuia să se desfăşoare acum un an de zile.
Citeşte mai multe depsre acţiunile care au loc la Ocnele Mari