Una dintre principalele concluzii ale studiului este că expunerea excesivă a copiilor la programele TV şi internet îi face pe aceştia mai materialişti, ceea ce le afectează, în timp, relaţia cu părinţii, dar şi sănătatea mentală.
Potrivit studiului, copiii sunt victime ale unei noi forme de consumerism, tinerii de până în 16 ani din Marea Britanie cheltuind în total aproximativ trei miliarde de lire sterline pe haine, muzică, jocuri video şi reviste.
Raportul susţine că anumiţi publicitari "exploatează în mod explicit mecanismul presiunii exercitate de congeneri asupra individului, în timp ce părinţii sunt percepuţi ca nişte bufoni" iar în acest context, publicitatea capitalizează ideea "eşti ceea ce ai".
Orele petrecute în faţa televizorului pentru a urmări seriale, drame sau talk-show-uri cu şi despre vedete au un efect profund dăunător. Potrivit studiului, "copiii află detalii din viaţa intimă a vedetelor, care de regulă sunt mai bogate decât vor fi ei vreodată şi de cele mai multe ori cu un aspect fizic mai plăcut. Faptul de a le urmări tot timpul duce la aşteptări foarte mari şi reduce respectul de sine", arată studiul.