Potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care a arestat-o preventiv pe poliţistă în data de 9 septembrie, Elisabeta Nicolescu i-a cerut lui Ioan Zadic, administratorul societăţii "Angelo Surprize şi Cadouri" suma 30.000 de euro pentru "a-l ajuta în cadrul activităţii de cercetare penală cu care fusese învestită", printr-o ordonanţă de delegare a competenţei din iunie a DIICOT. Astfel, poliţista i-a cerut lui Zadic 30.000 de euro pentru a da o "soluţie favorabilă denunţătorului" într-un dosar penal în care acesta era cercetat.
Magistraţii CAB susţin, în motivarea deciziei de a o aresta preventiv pe poliţista Elisabeta Nicolescu, că faptele pe care le-ar fi comis, "în calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Române - Serviciul de Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor", lezează prejudiciul şi credibilitatea instituţiei unde lucra aceasta.
Poliţista a fost surprinsă în flagrant, pe 8 septembrie, primind de la Zadic suma de 10.000 de dolari, din totalul de 30.000 de euro pretinşi. Mai mult, se arată în motivarea deciziei instanţei de arestare preventivă a poliţistei, aceasta a recunoscut că a cerut şi primit mită de la administratorul societăţii "Angelo Surprize şi Cadouri" şi că regretă fapta comisă, însă a cerut instanţei să fie cercetată în libertate, pentru a putea avea grijă de copilul său, în vârstă de doi ani şi jumătate.
Procurorii au dispus, miercuri, reţinerea ofiţerului pentru 24 de ore şi, în aceeaşi zi, a primit mandat de arestare la Curtea de Apel Bucureşti, se arată în comunicatul DNA.
În prezent, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă Nicolescu. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a rezultat că, în cursul lunii iulie, poliţistul judiciar a pretins suma de 30.000 euro de la un denunţător (administrator al unei societăţii comerciale din judeţul Ilfov) în scopul de a propune o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de acesta, într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru evaziune fiscală.
Poliţista acuzată de procurorii anticorupţie de luare de mită este colegă cu ofiţerii de la Crimă organizată arestaţi în aprilie, pentru că au promis unui cetăţean străin că vor soluţiona favorabil un dosar penal, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Sursele citate au mai spus că poliţista ar fi fost, iniţial, martoră în dosarul celor doi.
Curtea de Apel Bucureşti a emis, pe 30 aprilie, mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru luare de mită, pe numele lui Ginel Adrian Mărgărit şi al lui Ioan Daniel Cupe, ofiţeri de la Crimă Organizată, precum şi pentru Ulise Bolmadîr, acuzat de complicitate la luare de mită.
Cei doi ofiţeri au fost reţinuţi, în data de 29 aprilie, de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru 24 de ore, fiind acuzaţi că au luat mită 30.000 de euro, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Ofiţerii ar fi luat banii pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar, au declarat aceleaşi surse.