Pogea a arătat că elementele de natură fiscală, costurile reformei salarizării bugetarilor au fost agreate cu patronatele şi sindicatele şi a anunţat că va mai exista o întâlnire săptămâna viitoare cu acestea pentru a stabili mai bine coeficienţii şi structurile de ierarhizare conţinute de Legea salarizării unice, dar a estimat că vor fi şi categorii nemulţumite de forma finală a legii. Ministrul şi-a exprimat speranţa ca Legea să fie gata săptămâna viitoare.
Întrebat dacă nu crede că există riscul ca Legea salarizării unice să fie modificată odată cu fiecare schimbare de guvern, ministrul de Finanţe a răspuns: "Din punctul meu de vedere, dacă s-ar întâmpla aşa ceva, ar fi o mare greşeală. În schimb, în raport cu principiile fundamentale-echitate, predictibilitate, simplitate şi transparenţă, ar fi o mare greşeală ca Guvernul să nu aibă în vedere orice altă îmbunătăţire pentru o lege echitabilă, transparentă, simplă". Pogea a adăugat că Guvernul va trebui să facă legea mai simplă deoarece există 1900 de funcţii în sistemul bugetar, număr considerat de ministru prea mare.
"Pe parcursul anului 2010, an în care avem o anumită pauză de respiro, Guvernul, împreună cu sindicatele, patronatele, ne vom gândi, simultan cu procesul de reformă, cum putem să avem o mai bună exprimare a acestor nivele de salarizare pentru că, după cum vedeţi, aceşti coeficienţi încurcă pe multă lume", a spus Pogea despre o posibilitatea unei modificări ulterioare a legii.
Executivul a prezentat vineri reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale ultima formă a Legii unitare de salarizare, varianta fiind acceptată de reprezentanţii Fondului.