Medicii Complexului Multifuncţional "Caraiman" au efectuat aproape 10.000 de vizite la domiciul acestei categorii defavorizate, oferind tratament şi consultaţii oftalmologice, ecografice, stomatologice, medicină de familie, psihiatrie, planificare familială, ambulanţă socială şi îngrijire socio-medicală la domiciliu.
Mai mult, sute de adolescente şi femei cu venituri reduse, care nu au o cultură medicală dezvoltată, au beneficiat de servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, în contextul în care cancerul de col uterin este a treia cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar şi cel de sân.
Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul "Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie. "Complexul Medical "Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.