"Cred în viitorul BVB, dacă va fi suficient de deşteaptă să ajungă o bursă regională. Nu cred că aşa cum e astăzi poate să supravieţuiască", a spus Patriciu, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a Bursei.
El a menţionat că bursa trebuie să devină un loc de listare al companiilor din regiune, care să nu excludă ţări precum Moldova, Bulgaria, Albania, Muntenegru, Serbia, Macedonia, Bosnia.
"Este nevoie de un motor al integrării şi Bursa de la Bucureşti poate fi acest motor", a afirmat Patriciu.
La sfârşitul anului trecut, conducerea Bursei şi-a arătat interesul de a construi un sistem alternativ de tranzacţionare de tip MTF (Multilateral Trading Facility), care să permită tranzacţionarea unor titluri din alte state din regiune sau din UE şi să ofere, în acelaşi timp, noi oportunităţi de investiţii pentru brokerii şi investitorii locali.
Dinu Patriciu a subliniat că, pe lângă stat, care poate sprijini Bursa prin listări, "iniţiativa trebuie să vină din partea Bursei, care, ca orice companie comercială, trebuie să facă marketing şi să atragă clienţi".
Directorul general al BVB, Anca Dumitru, a menţionat, cu aceeaşi ocazie, că în prezent sunt pregătite 15 companii de pe piaţa Rasdaq, pentru a fi transferate la cota Bursei.
Pe de altă parte Dinu Patriciu a criticat autoritatea de reglementare, spunând că "nu are nici o legătură cu modul în care funcţionează o bursă.
"CNVM nu face decât să strivească Bursa şi nu să o sprijine", a spus omul de afaceri.
Dinu Patriciu crede că principala problemă cu care se confruntă Bursa în acest moment este lichiditatea şi susţine, din această cauză, o fuziune cu Bursa din Sibiu.
Patriciu estimează că nu va fi o revenire pe termen scurt a pieţei de capital din România, urmând mai degrabă o perioadă de fluctuaţii.