"Există câteva indicii că au fost încălcate aceste proceduri şi ne-am sesizat din oficiu. Mai precis, dosarul trebuia judecat pe 11 februarie, conform repartizării aleatorii, dar a avut termen data de 25 februarie", a declarat procurorul Gabriela Scutea la Craiova.
De asemenea, la Bucureşti a fost trimis şi dosarul penal întocmit pentru fosta conducerea a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. "S-a dispus cercetarea acestora din cauza gradului profesional pe care îl deţineau învinuiţii", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Elisabeta Drăguţ.
Prezent la bilanţul activităţii pe anul 2008 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, adjunctul procurorului general Gabriela Scutea le-a cerut procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să dea dovadă de mai multă fermitate atunci când este vorba de propuneri de arestare preventivă, iar rechizitoriile să fie trimise în instanţe într-un timp foarte scurt.
Şeful CSM, Virgil Andreieş, a declarat, pe 2 februarie, că judecătorii au dat soluţii diferite în cazul Serghei Gorbunov în ceea ce priveşte întreruperea pedepsei pe motive medicale. "Avem o problemă foarte gravă de practică neunitară la nivelul Secţiei penale a Tribunalului Dolj, care în trei dosare cu acelaşi obiect a dat trei soluţii diferite", a spus şeful CSM.
De asemenea, el a afirmat că procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut recurs într-un dosar, iar în altul nu.
Două persoane au fost împuşcate, pe 29 ianuarie, şi o alta, rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov.
Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţişti, pe 31 ianuarie, împreună cu un alt bărbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Braşov. Berceanu a fost lăsat, însă, să plece de anchetatori, deoarece nu au găsit indicii care să dovedească faptul că ar fi luat parte la atac.