În timp ce guvernul vrea să strângă cureaua sectorului bugetar, iar bucureştenii îşi rup maşinile în gropile apărute peste noapte, Primăria Capitalei se gândeşte la "importanţa estetică" şi "necesitatea unui peisaj agreabil şi util".
Un proiect al Administraţiei Lacuri şi Parcuri prevede ca într-un an de acum încolo să fie reparate şi înfrumuseţate toate ceasurile din Bucureşti. Recondiţionarea presupune ca toate elementele ornamentale, cifrele şi literele să fie subliniate prin acoperire cu aur. Carcasele vor fi confecţionate din cristal de înaltă calitate.
Fiecare ceas va funcţiona perfect şi după o pană de curent şi se va ajusta automat odată cu trecerea la ora de vară/iarnă. La interior ceasurile vor avea un sistem electronic de control (GPS) şi o memorie internă cu o precizie de minus/plus 4 secunde la 100 de ani.
"Mecanismul va fi de tip Precisi on Quartz Time, cu precizie de plus/minus 4 secunde la 100 de ani, iar memoria - programată pentru un calendar de 100 de ani", se mai precizează în documentaţia de atribuire.
În plus, ceasurile vor avea o memorie internă cu 30 de melodii tematice - muzică folc, clasică, patriotică, populară şi specială de Crăciun, dar şi posibilitatea de programare în sistem de "Linişte", pe timpul nopţii.
''De 20 de ani, Bucureştiul arată haotic din punctul de vedere al mobilierului urban şi al accesoriilor. Luând în calcul durata de viaţă a acestor ceasuri, care poate ajunge şi la 100 de ani, şi împărţind preţul acestora pe toată durata de viaţă, nu este un preţ mare deloc. În plus, aceste ceasuri sunt foarte rezistente. Este o investiţie profitabilă'', a declarat Radu Popa, director Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, din cadrul Primăriei Bucureşti.
Toate ceasurile vor avea inscripţionate anul 1459, anul de fondare al capitalei, a mai spus directorul ALPAB.