"Am fost contactaţi pentru acest proiect în urmă cu doi ani de către producătorii americani, iar noi am organizat tot ce am avut nevoie, atât în ţară cât şi în studiouri, unde vom avea un decor foarte mare. Printre altele, va trebui să reconstruim o stradă din Budapesta, unde va exista faimoasa fabrică de sticlă în care erau închişi pentru a fi protejaţi evreii în acea perioadă, pentru a scăpa de lagăr", a precizat proprietarul Castel Film Studios, Vlad Păunescu.
În ţară se va filma timp de aproape zece zile, la Brezoi şi la Sighişoara, urmând ca restul cadrelor să fie realizate în Bucureşti, atât în centrul vechi cât şi în studio. Pentru această producţie, la studiourile celor de la Castel Film se vor construi trei decoruri care vor fi folosite la filmări timp de trei săptămâni.
Regizată de Mark Schmidt, pelicula are în distribuţie atât actori britanici ca Mark Wingett, Tom Bacon şi Jonas Armstrong, cunoscuţi mai ales publicului englez, cât şi români, printre care Mihai Stănescu, protagonist în filme precum "Dincolo de America", "Incubus" şi "Numai iubirea".
În timpul Holocaust-ului, diplomatul elveţian Carl Lutz a ajutat mii de evrei din Budapesta, atât prin "scrisori de protecţie" cât şi prin adăpostirea în mai multe case de siguranţă, printre care cea mai importantă a fost "Casa de sticlă", o fostă fabrică de sticlă. Această clădire, care a adăpostit mai mult de 3.000 de persoane pe durata celui de-al Doilea Război Mondial, a fost şi cartierul general al unei mişcări a tinerilor evrei, care a contribuit la salvarea a şi mai multor vieţi. În prezent, clădirea situată pe Strada Vadász la numărul 29 încă există şi a fost amenajată ca muzeu, unde sunt prezentate atât viaţa lui Carl Lutz, cât şi activitatea desfăşurată acolo în perioada războiului.