Noua tehnică utilizată în clonarea celor doi căţei beagle, a dublat rata de succes a operaţiunii, comparativ cu metodele utilizate până acum, au spus reprezentanţii RNL Bio.
Evaluările firmei nu au fost deocamdată confirmate şi de un specialist independent, însă Coreea de Sud s-a afirmat deja ca lider mondial în clonarea animalelor de casă.
Anul trecut, RNL Bio a ''produs'' primul câine clonat în scop comercial, un pitbull terrier, pentru o femeie din SUA. Recent, un cuplu din Florida a plătit 155.000 de dolari pentru un căţel clonat, după fostul lor câine, ce decedase cu puţin timp în urmă.
În mod normal, oamenii de ştiinţă folosesc celule din piele, prelevate de la un donator, pentru a extrage ADN-ul, care mai târziu, este implantat într-un ovul, din care ia naştere clona, potrivit bbc.co.uk.
În luna octombrie a anului trecut, cercetătorii RNL Bio au extras ţesut adipos de la un câine din rasa beagle, au izolat şi multiplicat celulele stem, din care, mai apoi, au dezvoltat 84 de embrioni. Embrionii au fost implantaţi în uterele a cinci mame surogat. Una dintre acestea, a născut doi căţei botezaţi Magic şi Stem, au informat reprezentanţii firmei sud-coreene.
Noua tehnică va reduce la jumătate preţul pentru clonarea animalelor, ajungând la 50.000 de dolari în trei ani.